cosmetische-acupunctuur

Cosmetische acupunctuur

Een holistische benadering voor een stralende, verjongde huid

Een content subheading

Cosmetische acupunctuur is een nagenoeg pijnloze methode om de symptomen van het verouderingsproces te verminderen en de huid te verbeteren. Het helpt bij het verbeteren van spierspanning en doorbloeding en kan rimpels, zwellingen, verkleuringen en zakkende oogleden verminderen. Ik, Frank Rikken, heb het voorrecht om hierover te praten met Bas van der Togt, een expert op het gebied van acupunctuur.

cosmetische-acupunctuur

Ik las op je website dat je ook cosmetische acupunctuur aanbiedt. Wat is dat precies en hoe werkt het?

Cosmetische acupunctuur is een methode waarbij zeer dunne naaldjes worden ingebracht in bepaalde gebieden van het gezicht en het lichaam om de aanmaak van collageen te stimuleren. Daarnaast worden onderliggende lichamelijke zwaktes of verstoringen meebehandeld, waardoor mensen zich na een behandeling vaak beter voelen. Het wordt afgesloten met een gezichtsmassage met speciaal uit China geïmporteerde etherische oliën.

Hoe werkt cosmetische acupunctuur precies?

Bij cosmetische acupunctuur brengen we naaldjes in in bepaalde gebieden van het gezicht en het lichaam. Daarnaast plaatsen we minuscule naaldjes in de rimpels, waardoor de aanmaak van collageen lokaal wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de rimpel van binnenuit opgevuld. Ook onderliggende lichamelijke zwaktes of verstoringen worden meebehandeld, wat veel mensen na een behandeling een stuk beter doet voelen.

Hoe verschilt cosmetische acupunctuur van andere cosmetische behandelingen, zoals botox?

Cosmetische acupunctuur is geen vervanging voor cosmetische chirurgie, maar een buitengewoon effectieve alternatief. Het is minder kostbaar dan cosmetische chirurgie, veilig, praktisch pijnloos en heeft geen bijverschijnselen of risico's van vervormingen, verlies van spiercontrole of tintelingen. Steeds meer beroemdheden laten zich behandelen met cosmetische acupunctuur in plaats van botox, omdat de nadelen en gevaren van botox bekend zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er meestal nodig om resultaten te zien?

Na 5 tot 6 behandelingen zijn de effecten meestal al duidelijk zichtbaar. Na de standaard kuur van twaalf behandelingen zien de meesten er al snel 5 tot 10 jaar jonger uit. Je uitstraling verbetert en je huid is een stuk vitaler De veroudering van de huid en het onderliggende bindweefsel wordt ook vertraagd. Dit effect, mits bijgehouden, is nog jaren merkbaar.Per sessie zijn we ongeveer anderhalf uur bezig.

Is cosmetische acupunctuur geschikt voor iedereen?

Cosmetische acupunctuur is vrijwel pijnloos en wordt als zeer veilig beschouwd. Het is geschikt voor de meeste mensen, maar als je zwanger bent, acupunctuur nog nooit hebt ondergaan of bepaalde medische aandoeningen hebt, is het raadzaam om eerst een afspraak te maken, zodat we samen kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn de meest voorkomende klachten die behandeld worden met cosmetische acupunctuur?

Met cosmetische acupunctuur behandelen we vooral de symptomen van het verouderingsproces. Dit betekent dat we klachten zoals rimpels, zwellingen, verkleuringen, zakkende oogleden, het uitzakken van de huid in het gezicht en hals aanpakken. Het verbeteren van de spierspanning en doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels zijn daarbij de primaire doelen van de behandeling.

Is er onderbouwing in de literatuur voor de effectiviteit van cosmetische acupunctuur?

Ja, er is veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van cosmetische acupunctuur. Hier zijn een aantal bronnen die de effectiviteit ondersteunen.