Acupunctuur als natuurlijke pijnstiller

Hoe werkt acupunctuur en pijnbestrijding?

Er worden door veel mensen nog met regelmaat zware pijnstillers geslikt. Zware en vaak verslavende medicatie. Een veelgehoorde mogelijke oplossing voor dit toenemende probleem is het toepassen van alternatieve geneeswijzen als acupunctuur. Iets waar ik mij natuurlijk goed in kan vinden! 

Hoe werkt acupunctuur en pijnbestrijding?

Artsen denken helaas nog niet vaak aan alternatieve geneeswijzen als acupunctuur bij de bestrijding van pijn en schrijven daardoor gemakkelijk (zware) pijnstillers voor. Medicijnen die zeker effect hebben, maar die op de langere termijn verslavend en zelfs schadelijk kunnen zijn. Daarnaast onderdrukken pijnstillers de pijn zonder de oorzaak aan te pakken. Mensen kunnen daardoor door de pijn heen blijven bewegen en het lichaam krijgt geen kans zich te herstellen. Dit kan leiden tot nog meer belasting.

Acupunctuur gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Door het plaatsen van fijne acupunctuurnaaldjes op verschillende punten in het lichaam wordt de aanmaak van lichaamseigen stoffen en neurotransmitters gestimuleerd. Denk hierbij aan endorfine, een stof die als natuurlijke pijnstiller en ontstekingsremmer werkt. Op deze manier wordt pijn bestreden zonder dat er vervelende bijwerkingen optreden.

Acupunctuur tegen hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn en migraine zijn vervelende klachten waar niet altijd een duidelijke oorzaak voor te vinden is. Met name migraine is moeilijk met medicatie te bestrijden omdat bijwerkingen als misselijkheid en overgeven mogelijk erger worden door het slikken van pijnstillers. Acupunctuur helpt zowel de hoofdpijn als de bijwerkingen te bestrijden. Ook bij spanningshoofdpijn is acupunctuur zeer effectief. Omdat acupunctuur niet alleen kijkt naar de bestrijding van de klachten, maar ook naar het voorkomen daarvan kan een hoop pijn en ellende bespaard worden. Zo wordt er gekeken naar eventuele hormonale verstoringen bij vrouwen of spierspanningen die de migraine veroorzaken.

"Heb je chronische pijnklachten en slik je geregeld pijnstillers? Maak dan eens een afspraak. We zoeken samen uit of acupunctuur een mogelijkheid is om van je klachten af te komen. Zo kom je misschien niet alleen van de pijn af, maar ook van de pillen. Meer weten, of wilt u ontdekken wat acupunctuur voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met me op. Dat kan telefonisch, per email, maar bijvoorbeeld ook via de WhatsApp functie. Die vind je onderaan deze website".