Post-Coronaklachten

Stap voor stap richting normaal

Nu het meeste leed geleden lijkt te zijn en de maatschappij weer stap voor stap richting normaal gaat, is het tijd om een nieuwe start te maken. Dat past ook goed bij deze tijd van het jaar; de lente. We schudden de stilstand van de winter van ons af, houden grote schoonmaak en gaan vol frisse moed het voorjaar in. We bewegen van Yin naar Yang!

Diepe sporen

Helaas heeft Corona bij sommigen wat diepere sporen achtergelaten, niet iedereen die de ziekte heeft doorgemaakt is van alle klachten af. Met name vermoeidheid, ademhalingsklachten, verminderd of afwezig reuk- en smaakvermogen komen veel voor naast nog een heel scala aan klachten. Deze klachten kunnen zo heftig zijn dat normaal functioneren (werk, studie) niet mogelijk is.

Als gevolg van de vermoeidheid en het ontbreken van een normaal sociaal leven kunnen allerlei psychische klachten ontstaan. Dit zijn onder andere somberheid, angst, lusteloosheid, verdriet en depressiviteit. De stress die door dit alles ontstaat kan tot een burn-out leiden.

 Post Pandemic Syndrome

In China wordt er veel onderzoek gedaan naar deze klachten en spreekt men van het Post Pandemic Syndrome. Het blijkt dat de Traditionele Chinese Geneeskunde veel handvatten biedt om te behandelen. Deze kennis delen de experts onderling op grote schaal met webinars en online bijscholingscursussen. Tijdens de lockdown heb ik me dus zeker niet hoeven vervelen. Het is goed om te beseffen dat zoveel vakgenoten heel veel hebben onderzocht over een duurzaam herstel na Corona.

Acupunctuur kan een goede ondersteuning geven bij zowel de acute fase als bij het herstel. Patiënten die nog besmet zijn met corona kan ik natuurlijk niet in mijn praktijk behandelen en moeten nog even thuis in quarantaine blijven. Gelukkig hebben we al ervaren dat patiënten met restklachten vaak veel baat hebben bij acupunctuur. We gaan bij de behandeling niet alleen in op de specifieke klachten, maar we lopen meteen de hele energiehuishouding na en geven het natuurlijke afweersysteem een flinke boost.

Inmiddels heb ik al een aantal mensen met de typische corona-restklachten kunnen behandelen, over het algemeen met goed resultaat.

"Meer weten, of wilt u ontdekken wat acupunctuur voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met me op. Dat kan telefonisch, per email, maar bijvoorbeeld ook via de WhatsApp functie. Die vind je onderaan deze website".